• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Implanturile din nanodiamante

Implanturile din nanodiamante

Implanturile din nanodiamante utilizate in chirurgia maxilo-faciala

Cercetatorii de la UCLA au descoperit că diamantele de pe o scară mult mai mica decât cele utilizate în bijuterii ar diamante-miciputea fi folosite pentru a promova creșterea oaselor și durabilitatea  implanturilor dentare .

Nanodiamantele , care sunt create ca produse secundare ale activităților miniere și de rafinare conventionale , sunt de aproximativ patru la cinci nanometri  diametru și au formă sferica .

Oamenii de stiinta de la Scoala de la UCLA de Stomatologie , Departamentul UCLA de Bioinginerie si de la Universitatea Northwestern , impreuna cu colaboratorii de la Institutul de Cercetare nanocarbon în Japonia ,  au gasit o modalitate de a le utiliza pentru a îmbunătăți creșterea oaselor și lupta impotriva osteonecrozei , o boala potential debilitanta în care oasele se descompun din cauza fluxului redus de sange .

Când osteonecroza afectează maxilarul , apar modificari in functiile masticatorii si de vorbire, iar atunci când aceasta se produce in apropierea articulațiilor , se poate limita sau exclude mișcarea normala a oaselor maxilare . Pierderea de masa osoasa , de asemenea, apare alături de implanturile dentare , ceea ce duce la mobilitatea ulterioara a acestora si eventuala pierdere.

În timpul operațiunilor de reparație osoasa , care sunt de obicei costisitoare și consumatoare de timp , medicul introduce un burete prin interventii chirurgicale invazive la nivel local prin intermediul caruia se administreaza proteine care promoveaza cresterea oaselor , cum ar fi proteinele morfogenetice osoase .mandibula-os

Echipa Ho a descoperit că utilizarea nanodiamantelor pentru a livra aceste proteine are potentialul de a fi mai eficace decât abordările convenționale . Studiul a constatat ca nanodiamantele , care sunt invizibile pentru ochiul uman , se leagă rapid la ambele proteine morfogenetice osoase și factorul de creștere a fibroblastelor, demonstrând că proteinele pot fi furnizate simultan folosind un vehicul. Suprafața unică a diamantelor permite proteinelor livrarea mai lenta , ceea ce ar permite zonei afectate să fie tratata pentru o perioadă mai lungă de timp . Mai mult, nanodiamantele pot fi administrate neinvaziv, cum ar fi printr-o injecție sau prin simpla clatire orala .

Studiul, condus de Dr. Dean Ho , profesor de biologie orala și medicina si co- director al Centruluil de Biotehnologie Reconstructivă Jane si Jerry Weintraub de la UCLA – Scoala de Stomatologie , apare on-line in peer-review Journal of Dental Research.

Sursa: http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/news.aspx

 


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim