• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Incrustația, onlay

Ce reprezintă incrustația?

Inlay-urile si onlay-urile (incrustația) reprezinta metode indirecte (turnate in laborator) de restaurare a dintelui cariat mult mai precise si durabile decât obturațiile clasice și mai conservative decât coroanele turnate. Spre deosebire de obturațiile clasice (“plombe”), incrustatia întărește structura dintelui și refac mai bine funcționalitatea acestuia. Aceste restaurari se mai numesc și “coroane parțiale” deoarece nu acoperă dintele în totalitate ci doar porțiunile afectate/lipsă.
Incrustația se recomandă când cuspizii dintelui (vârfurile) nu sunt afectați, în caz contrar se indică onlay-ul.

Procedura de lucru

Spre deosebire de “plombele” clasice realizate de medicul dentist în cabinet, incrustația/onlay-ul se execută în laborator după o amprenta prealabilă. În prima ședință medicul dentist îndepărteaza țesuturile cariate sub anestezie și prepară dintele pentru a primi viitoarea incrustație. Urmează amprentarea dintelui și trimiterea amprentei la laborator.
Incrustația se confecționeaza din aur, ceramica sau compozit iar prețul acesteia variază în funcție de materialul ales.
In urmatoarea ședință medicul dentist va verifica adaptarea incrustației, ocluzia și în funcție de rezultate se vor face adaptări minore urmând ca la final incrustația să fie cimentata pe dinte.
Dintele restaurat cu o incrustație poate suporta presiuni masticatorii cu 50 pana la 75 % mai mari decât un dinte restaurat cu o obturație clasică din compozit/amalgam.

 


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim