• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Igienizare dentara, detartraj

Metode profilactice de igienizare dentara

“Este mai uşor să previi decât să tratezi.”                                             igienizare dentara - tehnica de periaj
Profilaxia dentară este o ramură importantă în stomatologie prin faptul că ajută la prevenirea bolilor dentare prin tratamente specifice şi instruirea pacienţilor în vederea insusirii tehnicilor corecte de  igienizare dentara.
Detratrajul reprezintă manopera de îndepartare a tartrului dentar (“pietrei”)  supra şi subgingival.
De ce trebuie îndepărtat tartrul? Acesta este de fapt un strat format din microbi şi resturi alimentare parţial degradate calcificat (întărit) datorită sărurilor din salivă. El se depune predominant lângă gingii şi datorită complexului de toxine bacteriene este un factor de inflamaţie persistentă a gingiei şi halenă orală (miros urât). Acumulările de tartru contribuie la avansarea spre parodontoză şi pierderea consecutivă a dinţilor.
În fazele mai avansate ale bolii parodontale se asociază detartrajul cu chiuretajele subgingivale.igienizare dentara - periuta corecta

În afară de inspecţia atentă, detartraj şi igienizarea meticuloasă, medicul dentist va evalua tehnicile de periaj folosite de pacient în rutina zilnică, va corecta şi îmbunătăţi aceste tehnici ajutând pacienţii să-şi însuşească noţiunile şi metodele adecvate de igienizare.

 


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim