• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Punţi dentare / Lucrări dentare fixe

Tipuri de lucrări dentare fixe

lucrari dentare punte

Punţile dentare sunt lucrări dentare fixe (cimentate) şi se apelează la ele atunci când trebuie să se înlocuiască unul sau mai mulţi dinţi lipsă. Această opţiune este valabilă atunci când există dinţi restanţi vecini cu spaţiul edentat (lipsă).

Există câteva tipuri de astfel de lucrări dentare:

Puntea dentară clasică – atunci când suportul lucrării este reprezentat de cel puţin 2 dinţi sau implanturi de-o parte şi de alta a spaţiului edentat;

Puntea dentară cu extensie – când nu mai există decât un singur dinte învecinat cu spaţiul lipsă (dinte de “legătură”);

Puntea dentară colată – acest tip de lucrare se utilizează în special la dinţii din faţă sau unde nu există şocuri mecanice mari. Se va realiza din metal acoperit cu porţelan sau fibră de sticlă şi compozit.

Procedura de lucru: Medicul dentist va prepara sub anestezie dinţii suport ai viitoarei lucrări, îndepărtând minimum necesar de substanţă dentară (aprox. 1.5 mm) , urmând se se amprenteze zona cu materiale de fidelitate mare . Această amprentă este negativul zonei preparate de medic, urmând ca laboratorul să realizeze piesa protetică. Etapele de realizare şi durata depind de complexitatea lucrării precum şi de materialul din care va fi confecţionată lucrarea. Durata de execuţie a lucrării finale variază între 4 şi 15 zile lucrătoare timp în care pacientul va purta o lucrare provizorie (“mască”) estetică şi funcţională.

 


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim