• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Supraprotezarea pe implanturi – o alternativa exceptionala la protezele traditionale

Supraprotezarea pe implanturi – o alternativa exceptionala la protezele traditionale

Ce este un supraprotezarea pe implanturi dentare?

O supraproteza se executa peste radacinile dintilor naturali pastrate sau pe implanturi dentare inserate de medicul specialist.  Ancorarea suplimentara a protezei dvs pe radacini sau implanturi ofera o stabilitate excelenta a acesteia pe campul protetic.

Ce anume deosebeste supraprotezarea pe implanturi de protezele obisnuite?

Spre deosebire de protezele traditionale, supraprotezele pe dinti naturali sau implanturi sunt sustinute si stabilizate de elemente speciale de mentinere care ofera retentie foarte buna asemanatoare unei proteze fixe. Elementele speciale pe implanturi vor oferi maxim de retentie, functionalitate crescuta precum si beneficii suplimentare pentru sanatate si psihic.  Elementele speciale pentru supraprotezare sunt compuse din 2 componente: un dispozitiv corono-radicular cu un design deosebit (patrice) care va fi cimentat in radacina sau, in cazul implanturilor, un bont protetic insurubat in implant si o capa (matrice) din teflon fixata in baza supraprotezei.

Protezele traditionale au retentie si stabilitate destul de limitata bazata strict pe succiune; cu timpul, retentia se micsoreaza dotorita atrofiei oaselor maxilare prin absenta indelungata a dintilor. Radacina unui dinte chiar foarte deteriorat se poate salva si utiliza drept suport pentru o supraproteza. Pastrand radacinile dentare tratate corect endodontic in maxilare, resorbtia osului va fi redusa iar functiile de baza ale protezei vor fi astfel imbunatatite: retentia, stabilitatea, masticatia, fonetica, estetica.

In cazul unor arcade complet edentate (fara dinti), solutia este o supraprotezare pe implanturi. Alegerea numarului si pozitiei acestora se vor alege impreuna cu medicul specialist.

 

Beneficiile supraprotezarii pe suport dentar sau implanturiimplanturi_1dentist

  1.  Salvarea si mentinerea radacinilor corect tratate sau plasarea implanturilor dentare vor reduce cu mult resorbtia osului precum si deteriorarea progresiva a oaselor maxilare.
  2. Supraprotezarea poate controla o parte din modificarile faciale care conduc la riduri si imbatranirea prematura.
  3. Supraprotezele au un sprijin si o mentinere superioara protezelor clasice iar masticatia si fonetica vor fi astfel mult imbunatatite.
  4. Protezele clasice, dupa o perioada au nevoie de geluri sau creme adezive pentru a fi stabile in cavitatea bucala. Prin supraprotezarea pe radacini sau implanturi sprijinul si mentinerea acestora vor fi net superioare, astfel ca nu va fi nevoie de mijloace suplimentare gen creme adezive, etc.

Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim