• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Sangerarea gingivala – cauze si tratament

Sangerarea gingivala – cauze si tratament

Gura  este principala poarta de acces spre corpul nostru. Orice tulburare sau infecție în sistemul nostru digestiv se va reflecta în dintii si gingiile noastre. Indigestia si aciditatea gastrica pot cauza respiratia urat mirositoare. Prin urmare, primul pas de apărare a organismului nostru este menținerea unei bune igiene dentare. Cercetari recente au raportat că 80% dintre adulți au una din formele de boala parodontala, și sângerarea gingivala este simptomul principal.

Sangerarea gingivala – cauzesangerarea gingivala - 1dentist

Atacul bacteriilor in cavitatea bucala pot provoca infectii gingivale. Mai intai va fi prezenta inflamatia gingiilor, apoi culoarea acestora devine roșie aprinsa și, în cele din urma, apar sângerarile. Cel mai frecvent se observă  la adulți, sangerarile fiind un indiciu al bolii parodontale. Accidentele la nivelul cavitatii bucale, scobitorile, folosirea incorecta a atei dentare si alte traumatisme pot provoca sângerari. Factori locali precum retractiile gingivale si placa bacteriana contribuie, de asemenea, la sangerarea gingiilor. Uneori, este un simptom al tulburarilor de coagulare a sangelui precum si alte afectiuni generale grave, cum ar fi hemofiliile si leucemiile. Deficitele de vitamina C și K pot duce la afectarea generala a organismului iar sangerarile sa fie primul semn. Sarcina și schimbările hormonale la femei pot modifica aspectul si morfologia gingivala. Tratamentele prelungite cu medicamente care modifica parametrii de sangerare (antiagregante plachetare) precum aspirina și antiinflamatoarele pot produce sângerări si la nivelul gingiilor spontan sau dupa microtraumatisme.

Tratament

Cel mai bun tratament pentru prevenirea hemoragiilor gingivale este menținerea unei igiene orale corecte. Este necesar tratamentul instituit cel mai devreme fara a amâna vizita la dentist. Daca gingiile sunt lăsate să sângereze pe o durata mai lunga, atunci gingiile se pot retrage si vor lasa loc bacteriilor pentru atașarea la nivelul rădăcinilor dinților. Tratamentul de asemenea, poate sa nu fie foarte eficient iar repozitionarea gingiilor in poziția inițială devine foarte dificila. Înainte de administrarea tratamentului, medicul dentist va trebui să afle cauza principala de sângerare gingivala. Acesta ar putea fi controlată cu ajutorul antibioticelor și altor medicamente care acționează asupra bacteriilor si vor stopa evolutia infecției. Durerile gingivale, mancarimile si amorțeala pot fi ameliorate prin aplicarea locala a gelurilor prescrise de medicul stomatolog. Nu uitati de cele doua vizite anuale la medicul dvs dentist și ori de câte ori gingiile încep să sângereze, este un indiciu al bolii parodontale, care trebuie să fie controlată din timp pentru sanatatea gingiilor si suportului osos.


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim