• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Protezarea prin implant dentar – o solutie moderna

Protezarea prin implant dentar – o solutie moderna

Din păcate, exista posibilitatea ca, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi poate pierde unul sau mai multi dinti pentru un motiv oarecare.Lipsa mai multor dinti duce la disfunctii ale aparatului dento-maxilar, acesta nu va mai functiona optim, pacientul nu va fi capabil să mănânce în mod corespunzător, să vorbească în mod clar sau chiar sa zambeasca.

Pierderea un dinte, nu va fi considerata o problemă majoră de către mulți oameni, cu exceptia dinților din față care afectează aspectul lor. Majoritatea medicilor stomatologi vor insista că, dacă nu înlocuiți imediat fiecare dinte absent, cu un implant dentar sau alta solutie protetica, exista riscul mare de a pierde mai multi dinti mai târziu.

De ce sa inlocuiti dintii lipsa?implant dentar 4

Este de așteptat ca cei mai mulți oameni vor pierde unul sau mai multi dinti din cauza unei afectiuni generale, cariilor dentare sau parodontopatiilor.

Chiar și cei care au grija de dintii lor cu igiena orala zilnica, ar putea pierde în cele din urmă un dinte din cauza unui accident sau uzurii datorate inaintarii în vârstă. Uneori dintele absent pur si simplu nu s-a format (agenezie) sau a ramas inclus in maxilar iar in locul lui este un spatiu edentat sau  dintele temporar (decidual)

Lipsa mai multor dinti este responsabila dincolo de problemele estetice si de dificultatea de a manca si vorbi în mod corespunzător.

Dintii lipsa pot afecta:
Aspectul – Chiar dacă un singur dinte din față lipsește, aceasta poate afecta serios aspectul persoanei, stima de sine și viața socială. Cu standardele de azi, în țările dezvoltate, nu este acceptata social etalarea unui dinte lipsă, in timpul vorbirii, zambetului etc. Implanturile dentare nu numai că arata dar, de asemenea, se simt mult mai aproape de dintii naturali decât orice altă alternativă.

Alimentatia – Lipsa dintilor poate reduce capacitatea de a manca anumite tipuri de produse alimentare, rezultând în nutriție proastă și slaba calitate a vietii. Implanturile dentare pot restabili funcționalitatea completă a gurii dvs, și va puteți întoarce la dieta dvs preferata si sa va bucurați de viață.

Vorbirea – Absența unuia sau mai multor dinți poate perturba conversațiile dumneavoastră prin modificarea pronunției anumitor sunete. Implanturile dentare sunt percepute exact ca dintii, fără a provoca problemele de vorbire comune absenței dinților sau protezelor dentare detașabile.

De ce sa inlocuiti chiar si un dinte lipsă cu un implant dentar?

Medici stomatologi recomanda ca, chiar si un singur dinte lipsă trebuie să fie înlocuit, ideal cu un implant dentar . Multi pacienti vor urma sfaturile numai în cazul în care cel care lipsește este un dinte din față și mai ales din motive estetice. Stomatologi insista ca fiecare dinte lipsă trebuie să fie înlocuit, deoarece pot apărea următoarele probleme:
Modificarea pozitiei dintilor vecini – Structura arcadelor dentara este puternica, deoarece fiecare dinte se sprijină pe cei de lângă el. În cazul în care un dinte se pierde, si acest sprijin lateral este pierdut și dinții vecini pot migra spre spațiul gol și cu timpul vor deveni mobili si pot cadea.

Pierderea de masa osoasa – Presiunea data de rădăcinile dinților în osul maxilar oferă un stimul pentru celule osoase care previn “dizolvarea” lui, ca urmare a ceea ce se numește efectul piezoelectric. Dacă rădăcina (stimulul) lipsește, celulele osoase în zona incep sa moara, iar osul este “dizolvat”. În cazul în care mai mulți sau toți dintii lipsesc, procesul poate duce la pierderea dramatică de os in maxilarul afectat datorita condițiilor descrise, urmand contractia maxilarului și colaps facial. Acesta este motivul principal al aspectului facial specific al pacienților edentați și ii face să arate mult mai în vârstă decât sunt în realitate.Problema majoră a pierderii osoase, dincolo de cea aparent estetica, este că dintii rămasi pe arcada vor deveni în cele din urmă mobili și cad, și că proteza se va adapta dificil pentru că nu va fi suficient os pe care sa se sprijine adcvat. Implanturile dentare pot acționa ca rădăcinile dentare naturale, furnizează presiunea necesară la nivelul osului și previn pierderea osoasa consecutiva extractiei.

Optiunile disponibile pentru înlocuirea dintilor lipsaimplant dentar_5

Mai multe opțiuni sunt disponibile pentru inlocuirea dinților lipsă, cum ar fi punțile dentare, proteze parțiale scheletate sau totale, și in ultima vreme, implanturi dentare. Toate celelalte metode clasice alternative pentru restaurarea dinților pierduți, cum ar fi punțile dentare si protezele au mai multe dezavantaje în comparație cu implanturile dentare. Punțile dentare pot preveni deplasarea dinților adiacenți, dar nu pot opri pierderea de masa osoasa. Numai implanturile dentare pot preveni pierderea de masa osoasa cauzata de dinții lipsa.

Costul implanturilor dentare este mai mare decât a altor alternative, fie punți sau proteze. Dar, dacă doriți să restaurați estetica, funcționalitatea și senzația apropiata de a dinților naturali, implanturile dentare sunt singura soluție care le poate oferi pe toate. Ele sunt cel mai apropiate de dinții naturali. Daca lipsesc mai mulți dinți sau chiar toți și nu vă puteți permite să vi se înlocuiască toți dinții lipsă prin implanturi dentare, puteți beneficia totuși de o parte din avantajele lor, o soluție ar fi protezele cu sprijin pe implante, utilizand un număr mic de implanturi dentare (supraprotezarea pe implanturi, “all on four”, proteze scheletate etc).


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim