• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Bio-plasturele pentru regenerari osoase si implanturi dentare

Bio-plasturele pentru regenerari osoase si implanturi dentare

Bioplasturele care poate regenera os lângă implanturile dentare

Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au creat un plasture bio pentru a regenera osul lipsă sau deteriorat prin grefe-osoaseinserarea ADN-ului într-o particulă de ordinul nanometrilori , care va trimite mesaje de regenerare a osului  direct în celule prin intermediul genelor.

” Acesta este primul studiu de a utiliza plasmida ADN care codifică factorul de crestere derivat din trombocite( PDGF ) pentru aplicațiile de regenerare osoasa “a explicat cercetătorul Aliasger K. Salem , Ph.D. – profesor la Colegiul de Farmacie , publicat in revista Biomateriale.

Utilizarile includ repararea fracturilor osoase , repararea defectelor craniofaciale , precum și îmbunătățirea implanturilor dentare , a spus el, dar “este încă nevoie de teste suplimentare de eficacitate și biocompatibilitate . ”

Kit-ul de regenerare osoasa se bazează pe o platformă de colagen însămânțată cu particule care conțin genele necesare pentru producerea de os . În experimente , bioplasturele codificat genetic a refacut cu succes osul suficient pentru a acoperi rănile craniene la animale de testare . A stimulat crestere  celulelor stromale umane din maduva osoasa in experimente de laborator .

Studiul este nou in faptul ca cercetatorii livreaza direct instrucțiuni producătoare de os (folosind o portiune de ADN care codifică un factor de creștere derivat din plachete numita PDGF – B ) la celule osoase existente in vivo , permitand acestor celule producerea de proteine care au dus la cresterea producției de os.

Cercetatorii cred ca plasturele are mai multe utilizări potențiale în stomatologie . De exemplu, ar putea fi utilizat la reconstrucția osoasă în zonele gingivale care servesc ca bază solida pentru implanturile dentare.

Aceasta perspectivă ar fi o ” experiență care ar schimba viata “, pacientilor care au nevoie de implanturi și nu au suficient os , spune Satheesh Elangovan , profesor asistent la Colegiul UI de Stomatologie si un prim autor comun.

De asemenea, poate fi folosit pentru a repara defecte de nastere acolo unde lipsește os în jurul capului sau feței.

” Putem face o schela în forma și mărimea reala a sitului defect, și se poate ajunge la regenerarea completa potrivita formei a ceea ce ar fi fost acolo “, spune Elangovan.

Aplicatiile acestui bioplasture ar fi destul de extinse in domeniul chirurgiei oro-maxilo-faciale cu ramurile ei, in special in zona parodontologiei si implantologiei, stimuland organismul sa produca os exact in zonele cu defecte.

sursa http://www.kurzweilai.net/bio-patch-can-regrow-bone-for-dental-implants-and-craniofacial-defects


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim