• Şos. Ştefan cel Mare 5, bloc 6 Dinamo, scara B, apt.34, sector 2, Bucureşti
  • +40721818953

Albirea dintilor acasa – 5 remedii naturale

Albirea dintilor acasa – 5 remedii naturale

Patarea dintilor si modificarile de culoare au drept cauze frecvente: consumul de alimente si bauturi care pot colora smaltul (ceaiul, cafeaua,vinul rosu, ciocolata), fumatul, afectiuni ale smaltului sau anumite medicamente si boli generale.

albirea dintilor zambet frumos

Cum se realizeaza albirea dintilor acasa?

Un zambet frumos si o culoare placuta a dintilor este un “trend” in zilele noastre, dat fiind faptul ca un aspect placut exterior duce la o incredere si o perceptie de sine pozitiva. Buzele, zambetul sunt printre primele elemente faciale remarcate cand facem cunostinta cu o persoana, cand vorbim cu cineva. Analiza frumusetii faciale si estetica zambetului sunt capitole indelung studiate iar  culoarea dintilor, cu siguranta,  face parte dintr-un zambet armonios.

Albirea dintilor acasa este un subiect adus frecvent in discutie, fiind o metoda naturala de albire a unor dinti usor modificati de culoare si o metoda destul de eficienta de intretinere a nuantei obtinute prin albire profesionala.

Solutiile de albire si ingrijire naturala a dintilor sunt la indemana, oricine le poate aplica dar cu mentiunea de a cere sfatul medicului dvs stomatolog in prealabil.

1. Bicarbonatul de sodiu

albirea dintilor bicarbonat                                           Foto de katalopolis

Unul dintre cele mai eficiente remedii de igienizare si albire a dintilor, se poate utiliza singur sau in combinatie cu sarea de bucatarie si/sau glicerina. Recomandabil in special pacientilor cu gingivite acute/cronice.

2. Lamaia

albirea dintilor lamai                                          Foto de Golf Bravo 1

Sucul din lamaia proaspata se aplica pe suprafata dintilor interesati dar nu mai mult de 1 minut. Mentinerea lui mai mult de un minut duce la demineralizarea si potentiala distrugere a smaltului dentar. Dupa aplicare se recomanda clatirea cu o solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita la un pahar de apa), apoi clatirea din abundenta cu apa proaspata.

3. Capsunile

albirea dintilor capsuni                                        Foto de tamburix

Capsunile se adauga intr-un blender impreuna cu bicarbonat de sodiu (3 parti capsuni, o parte bicarbonat), se obtine o pasta omogena care poate inlocui pasta de dinti. Contine acizi care curata smaltul dentar, minerale importante pentru structura acestuia, cu toate acestea folosirea in exces poate duce la afectarea dintilor.

4. Bananele / Coaja de banana

albirea dintilor banane                                         Foto de Maxey

Interiorul coajei de banana poate inlocui periuta de dinti si este un excelent dentifric pentru suprafata dintilor. De asemenea, banana transformata intr-o pasta si aplicata pe suprafata dintilor aproximativ 5 minute duce la rezultate vizibile chiar dupa cateva zile.

5. Coaja de portocala

albirea dintilor portocala                                        Foto de matsuyuki

Dintii se vor peria cu partea albicioasa a coajei de portocala proaspata timp de 1-2 minute. Acizii din coaja de portocala sunt un excelent remediu de albire.

Aceste remedii sunt printre cele mai eficiente si sigure. Ele nu inlocuiesc vizitele la dentist si igienizarea profesionala bianuala. Nu uitati sa cereti sfatul medicului dvs stomatolog in prealabil.


Utilizăm tehnici avansate de lucru sub microscop chirurgical.

Close
Ajuta-ne sa devenim celebri
Recomanda-ne pe reteaua ta favorita de socializare! Multumim